Skip links

Een website video laten maken

Wat is een interactieve video?

Ondertussen zijn meer en meer bedrijven overtuigd geraakt van het feit dat het opnemen van een video van toegevoegde waarde kan zijn voor de onderneming. Of dit ook daadwerkelijk zo is, hangt af van een aantal factoren af. De interactieve video blijkt ondertussen beduidend beter aan te slaan dan de ‘normale’ bedrijfsvideo.

De meeste video’s missen overtuigingskracht

De normale bedrijfsvideo is weliswaar vaak professioneel opgenomen, maar mist toch vaak iets. Overtuigingskracht vooral. Het is vaak veel van hetzelfde en mensen praten weliswaar met liefde over hun bedrijf, maar overtuigend is het allemaal zeker niet. Het is de ‘zoveelste in de rij van’ bedrijfsfilms. Mensen die zich allesbehalve zeker voelen moeten vertellen wat ze doen en hoe goed het bedrijf functioneert. Aan zo’n dergelijke video zul je nooit veel nieuwe klanten overhouden.

De interactieve video werkt bewezen beter

Wat bewezen is, is dat een interactieve video veel beter werkt. Je huurt dan een professional in die een betrouwbare indruk maakt. Door de professional over jouw bedrijf te laten vertellen, groeit het vertrouwen van de consument in je bedrijf en bezoekers worden ineens wel klant. Als geen ander brengt een professional de identiteit van je bedrijf tot leven.

Laat de professional je medewerkers vragen stellen

Juist omdat veel mensen die in een organisatie werken zich niet zo senang voelen als ze gefilmd worden of er zelfs tegenop zien, haal je met een standaard video nooit het optimale resultaat. Helemaal niet als ze zelf iets moeten vertellen over de organisatie. Door de video een interactief karakter te geven lukt dit vaak wel. In dat geval laat je de professional vragen stellen en het verschil is opmerkelijk; de medewerker redt zich nu prima en kan prachtige antwoorden geven op de vragen die hem gesteld worden. Deze vorm van interactie levert wel het gewenste resultaat op.

Niets binnen je onderneming zal onderbelicht blijven

De professional zal altijd de juiste vragen stellen en niks binnen je organisatie zal onderbelicht blijven. Alleen op deze manier creëer je de beste marketingvideo die jij je maar kunt wensen. Je doet het in principe met dezelfde mensen én een professional, die dus nadrukkelijk het verschil maakt. Omdat bezoekers nu wel klanten worden, is het de investering ook meer dan waard.

Vaak al snel nieuwe klanten en dus zeker de investering waard

De video levert je vaak al snel nieuwe klanten op, als je ‘m maar voldoende gebruikt en onder de aandacht brengt. Plaats hem op je websites en in offertes en laat zien waar jij als ondernemer voor staat. Het interactieve karakter geeft extra vertrouwen bij de consument, die snel overtuigd zal zijn en voor jouw onderneming zal kiezen. Gebleken is dat als iemand anders de hoofdrol speelt, de vragen stelt en de je bedrijf aanprijst, dit het meeste effect sorteert. Neem dus een interactieve video op. Dan onderscheid jij je van al die dertien in een dozijn video’s en daar ga je zeker de vruchten van plukken. Kies dus voor een interactieve video, dan maak je ook op dat gebied het verschil.

Ook geïnteresseerd in een bedrijfsvideo?

Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.