Skip links

Do’s en don’ts voor reviewvideo’s

Gebruik maken van reviewvideo’s is een uitstekende vorm van content marketing. Elk bedrijf zal zijn eigen producten natuurlijk aanprijzen. Juist daarom kan het zo een goed idee zijn om jouw klanten het product te laten beoordelen in een reviewvideo. Ben je bekend met de voordelen van de reviewvideo en wil je de video laten maken? Dan is het belangrijk dat je ook bekend bent met de do’s en don’ts voor het maken van reviewvideo’s! Hieronder hebben wij een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Do: laat de klant iets over zichzelf vertellen

Wanneer je een reviewvideo maakt, is het aan te raden om de reviewers iets over zichzelf te laten vertellen. Een korte introductie zorgt ervoor dat jouw doelgroep zichzelf eerder in de klant zal herkennen. Dat maakt het weer aantrekkelijker om voor jouw merk of product te kiezen.

Don’t: voor acteurs kiezen

Wanneer je een reviewvideo maakt, is het belangrijk om voor oprechte en authentieke content te gaan. Maak geen gebruik van acteurs, je loopt dan het risico om je geloofwaardigheid te verliezen. Kies in plaats daarvan voor een klant waarin jouw doelgroep zich zal herkennen, een klant die zeer tevreden is. De reacties van een echte klant zullen potentiële nieuwe klanten het best kunnen overtuigen.

Do: vraag goed door

Heb je een aantal klanten gevonden die jouw product of bedrijf graag voor de camera beoordelen? Blijf dan goed doorvragen. Als een van je klanten vertelt dat jouw bedrijf geweldig is, vraag dan bijvoorbeeld ook waarom dat het geval is. Op deze manier krijgen de mensen uit jouw doelgroep te zien waarom ze specifiek voor jouw bedrijf zouden moeten kiezen. Kies je voor The Review Company, dan kunnen wij de vraagstelling voor je verzorgen. Wij hebben de beste vakmensen, zowel voor als achter de camera. Hierdoor krijgen we altijd een prachtig resultaat.

Don’t: video’s opnemen in een slechte setting

Wanneer je een video opneemt, is het belangrijk dat je goed over de setting nadenkt. Kies dus niet voor een rommelige setting of voor een setting waar op de achtergrond veel gebeurt. Dit kan de kijker afleiden en oogt bovendien minder professioneel. Ook de lichtval is belangrijk. Wanneer je zeker wilt zijn van de optimale setting, kun je het best een professionele cameraman of cameravrouw inhuren. Kies je voor The Review Company, dan kun je zeker zijn van het perfecte totaalplaatje.

Do: zorg ervoor dat het product zichtbaar is

Wanneer je een reviewvideo maakt, is het belangrijk dat jouw product en/of merk goed zichtbaar zijn. Op deze manier maakt de doelgroep kennis met het merk of product. Bovendien oogt dit professioneler en wordt het aantrekkelijker om het product aan te schaffen.

Wil jij zeker zijn van een fantastische reviewvideo?

Vind jij het belangrijk dat jouw reviewvideo professioneel wordt opgenomen en wil je zeker zijn van het beste resultaat? Kies dan voor The Review Company. Wij weten precies waar we rekening mee moeten houden en hebben ons in deze video’s gespecialiseerd. Zo kun jij zeker zijn van een mooi resultaat.

Ook geïnteresseerd in een bedrijfsvideo?

Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.