Skip links

Hoe maak je een professionele bedrijfsvideo?

Snel en makkelijk een videoreview?

In deze digitale wereld is het heel belangrijk dat jij als bedrijf een heel sterk merk neerzet. Dit kun je doen door regelmatig snel en makkelijk een video review te publiceren! En dat is niet alleen goed voor de interne en externe communicatie en marketing. Men vindt het in dit video tijdperk geweldig om een merk te volgen en van dit merk en producten te kopen. Als normaal, standaard, bedrijf red je het gewoon niet meer. Vooral niet als je grote groepen tegelijk aan wilt spreken en de sales elk jaar wilt zien stijgen. Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk werkt aan het verbeteren en het versterken van je merk. Een sterk merk is echter niet gebaseerd op zelf gecreëerde ideeën en verhalen. Eerlijkheid en verhalen van anderen spreken veel beter aan!

Het gebruik van een videoreview

Als bedrijf zelf een verhaal vertellen over waar je goed in bent en wat dit allemaal inhoudt is gemakkelijk in elkaar gezet, maar helemaal niet zo efficiënt. Mensen willen namelijk échte verhalen die eerlijk zijn en de mensen aanspreken. Zo’n review van je producten of je bedrijf moet je hierbij dus vooral niet zelf invullen. Hiervoor moet je juist gebruik maken van je klanten! Zij zijn eerlijk en kunnen een review hierdoor heel veel waarden geven. Deze eerlijkheid en deze oprechtheid vergroten je merk en daardoor ook je sales!

Vacatures door middel van een review

Natuurlijk is het vergroten van je merk door middel van een videoreview ontzettend goed en heel effectief, maar dat is pas één van de vele mogelijkheden en kansen die video reviews bieden. Want snel en makkelijk een videoreview maken is natuurlijk ook ontzettend effectief wanneer we het hebben over vacatures. Normale, geschreven, vacatures zijn natuurlijk gemakkelijk gemaakt en staan binnen een uur online. Echter loopt het aantal reacties op geschreven sollicitaties enorm af. Daarom is het handig om over te stappen op video vacatures, waarbij werknemers aan het woord zijn. Zij kunnen vertellen over de werknemers, het bedrijf en wat de functie inhoudt. Dit vertelt mensen namelijk wat voor een bedrijf je bent en wat voor een bedrijfscultuur je hanteert. Hierdoor weten potentiële sollicitanten precies of ze wel of niet bij jouw bedrijf zouden passen. Zo wordt de vacature meer bekeken en heb je meer passende sollicitanten.

Snel en makkelijk een videoreview als persoon of bedrijf

Natuurlijk draait het in deze volle markt altijd om presentatie en het vinden van nieuwe klanten, of nieuw werk. Want ook sollicitanten of zzp’ers kunnen ervoor kiezen om een videoreview van zichzelf te laten maken. Hierbij kun je kiezen om bijvoorbeeld oude werkgevers aan het woord te laten die jou omschrijven. Ook kunnen vrienden vervolgens je sociale kanten benadrukken. Zo geef je als zzp’er of sollicitant een beeld aan de bedrijven waar je werk zoekt. Hiermee val je gemakkelijk op tussen al die andere sollicitaties en heb je een ijzersterk verhaal klaarliggen! Een videoreview maakt mensen nieuwsgierig en dit zorgt dat je veel meer wordt uitgenodigd op gesprek!

Laat de identiteit van jouw bedrijf zien met video marketing

Ben jij op zoek naar een manier om de identiteit van je bedrijf mee te laten spreken? Branding, zoals dit tegenwoordig heet, is steeds belangrijker geworden om de juiste klanten aan te spreken en de concurrentie achter je te laten. Het draait namelijk allemaal om het gevoel dat jij als bedrijf uitstraalt op de klant. Mensen kopen niet meer alleen dingen die ze gewoon mooi vinden. Mensen willen tegenwoordig een verhaal kopen. Een bedrijf waar ze een goed gevoel bij krijgen! En dat kun jij ze bieden, door gemakkelijk een videoreview te laten maken of door gebruik te gaan maken van video marketing.

De identiteit van je bedrijf vastleggen

Voordat je als bedrijf kunt gaan beginnen met videomarketing, om je klantenkring aan te spreken en uit te bereiden, zul je een goede identiteit moeten aannemen. Hierbij kun je kiezen om bijvoorbeeld een communicatiespecialist in te huren die je helpt met het samenstellen van een corporate identity plan. Dit kan wonderen doen voor je externe en interne communicatie en zorgt dat jij als bedrijf beter gezien gaat worden. Echter kan het ook een heel goed plan zijn om advies te vragen van een bedrijf dat jouw video marketing op kan pakken. Zij hebben ook een heel goed inzicht in corporate identities en kunnen direct de vertaalslag maken naar potentiële video marketing. Zo weet je zeker dat de toekomstige video marketing hand in hand zal gaan met je corporate identity.

Het is dus belangrijk om als bedrijf een duidelijke identiteit te hebben voor je aan video marketing kunt gaan doen. Want wat voor een video marketing ga je doen als je geen duidelijke boodschap hebt?

De identiteit van je bedrijf tot leven met videomarketing

Het is belangrijk om de identiteit van je bedrijf zo goed mogelijk tot leven te roepen en dit ook slim aan te pakken. Een video marketing strategie is hiervoor van levensbelang. Daarom is het belangrijk dat je met behulp van een goed video marketing specialist samen gaat kijken naar de mogelijkheden. Het is namelijk van belang dat je strategie constant is en ook aanslaat bij de doelgroep. Voor bedrijven is het vaak lastig om in te schatten wat wel en niet zal werken op beeld. Want wat laat je allemaal zien in een video? Wat vinden mensen leuk? Er zijn tegenwoordig honderden of duizenden manieren om een video in elkaar te zetten en allemaal kunnen ze heel goed werken, of niet. Een video marketing specialist kan je helpen om de juiste afslagen te nemen en enkel video marketing te publiceren dat aanslaat bij jouw specifieke klanten. Ga je vlogs maken of review video’s? Misschien is het wel beter om enkel video’s te maken van de producten, of om de baas te laten vertellen over het werk en het bedrijf. Sommige bedrijven doen zelfs aan live streaming tijdens het werk of bij aandeelhoudersvergaderingen. Dit kan heel goede werken!

Het inzetten van video marketing voor je bedrijf

Wanneer je video strategie duidelijk is, wordt het belangrijk om regelmatig goede video’s te publiceren via verscheidene kanalen. Dit kan Youtube zijn, of de eigen website, maar ook beide! Zo kun je er als bedrijf voor zorgen dat je videomarketing niet alleen een goede strategie heeft, maar ook op de juiste manieren wordt uitgezonden naar je publiek. Dat is de kracht van werken met een videomarketing specialist!

Ook geïnteresseerd in een bedrijfsvideo?

Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.