Skip links

Wat maakt een employer branding video succesvol?

Versterk en profileer je werkgeversmerk met een fantastische video als je het belangrijk vindt. Indien jij je werkgeversmerk belangrijk vindt, is het een goed idee om je te profileren met behulp van een employer branding video. Met een video kun je goed weergeven hoe je organisatie invulling geeft aan het werven en behouden van werknemers. Bovendien krijg je een beter imago onder sollicitanten als je een mooie video hebt.

Video geeft veelal een doorslaggevende indruk omdat mensen in staat zijn om beeld 70.000 keer sneller te verwerken dan tekst. Zo worden zowel potentiële als de huidige werknemers overtuigd van de waarde en identiteit van je organisatie.

Het doel van video

Je kunt video gebruiken om complexe verhalen te vertellen. Het is dé ideale oplossing wanneer je organisatie meer transparantie wil laten zien. Daarnaast kan het ook voor de recruitment van nieuw personeel ideaal zijn. Zo kun je vacatures bijvoorbeeld op een creatieve manier in de markt zetten of potentiële kandidaten op een unieke manier kennis laten maken met de organisatie.

Video-sollicitaties worden steeds vaker gebruikt. HR-medewerkers krijgen op deze manier een accuraat beeld van de kandidaten. Een persoon is immers meer dan alleen een motivatiebrief. Video geeft een veel breder beeld

Vacaturevideo’s helpen je niet alleen om een vacature toe te lichten, maar ook om de werksfeer en cultuur te visualiseren. Door middel van corporate video’s, schets je een beeld van het bedrijf. Door middel van een themavideo kun je laten zien dat je als geen ander weet wat er in jouw branche speelt. Dit zijn kansen die nog maar weinig werkgevers benutten. Kortom, als je het bedrijf wilt laten groeien op social media, of een bepaald imago wilt creëren of veranderen, dan is het inzetten van een employer branding video een goede oplossing.

De voordelen van video

In combinatie met Social Media en Content Marketing geef je jouw video’s een podium, zodat je verzekerd bent van bereik en de juiste distributie van je boodschap. Op het gebied van recruitment draagt video bij aan verschillende factoren, waaronder bijvoorbeeld transparantie, onderscheidend vermogen, content marketing en websiteverkeer.

Video is een waardevol hulpmiddel voor de recruitment van je bedrijf. Bovendien kan een video het solliciteren bij het bedrijf aantrekkelijker maken. Complexe vacatures zijn door middel van een employer branding video beter toe te lichten.

Het creëren van een goede video

Vraag jij je af hoe je een mooie video kunt creëren? Hieronder vind je een stappenplan, zodat je hier een goed beeld van krijgt.

Stap 1: Wat is het doel?

Definieer van tevoren helder het doel dat je wilt bereiken. Wil je meer naamsbekendheid of wil je meer mensen motiveren om op de vacatures te solliciteren? Door vooraf een helder doel te stellen, zijn we in staat om het gewenste resultaat te bepalen.

Stap 2: Vraag de expert

Wanneer je een doel hebt gesteld, kun je aan onze experts navragen of video ook daadwerkelijk het juiste middel is om dit doel te behalen. Als we dit bevestigd hebben, bedenken we hoe het doel behaald kan worden.

Stap 3: Het bedrijf

Beschrijf jullie bedrijfsmissie, visie en bedrijfscultuur. Welke klant kiest heel bewust voor jullie? Welke collega werkt al jaren vol passie en enthousiasme binnen het bedrijf? Kies de mensen waar de doelgroep zich in herkent. Bovendien willen we ook graag weten welke locaties je wilt filmen. Wanneer we over al deze informatie beschikken, kunnen we aan de slag.

Stap 4: Wij gaan aan de slag

Wanneer we over alle informatie beschikken, kunnen we aan de slag. Geef ons 2-6 weken en je video’s zijn klaar! Heb je nog feedback? Dan zullen we dit zo snel mogelijk in de video’s verwerken. Klaar voor de volgende video? Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in het maken en bewerken van beeldmateriaal. Wij hebben de beste mensen voor en achter de camera, zodat iedereen zich op z’n gemak voelt tijdens de shoot en je altijd briljante video content krijgt.

Als je al deze stappen doorloopt, krijg je gegarandeerd een excellente employer branding video! Hier helpen wij je graag bij! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.