Skip links

3 voordelen van een video vacature

Anno 2019 gaat het weer zeer goed met de economie. Dit betekent dat er weer veel werk is en dat de meeste mensen de banen voor het uitzoeken hebben. Mocht jij werkgever zijn, dan kan dit betekenen dat het lastig wordt om personeel te vinden. Het vinden van goed personeel is absoluut een pré. Het personeel zal het namelijk voor je moeten doen en juist daarom zal je er alles aan moeten doen om goed personeel te vinden. Wees daarom creatief en kies er bijvoorbeeld voor om een video vacature te plaatsen. Mocht jij je afvragen waarom dit een goede keuze is? Lees dan verder! In onderstaande alinea’s vind je namelijk 3 redenen waarom dit een aanrader is.

1.   Een duidelijker beeld

Een video vacature zorgt ervoor dat de potentiële werknemer een duidelijker beeld krijgt van de functie. Buiten dat schets je hierdoor ook een completer beeld van jouw bedrijf. Uiteraard wordt het door zo’n video duidelijker wat de functie precies inhoudt. Men is ook meer op de hoogte van de cultuur en de werksfeer binnen het bedrijf. Verder kan je met een themavideo perfect laten zien wat er speelt binnen de branche. Op deze manier profileer jij je absoluut als een excellente werkgever.

Op het gebied van recruitment draagt een video bij aan transparantie en onderscheiden vermogen. De potentiële werkgever zal eerder onder de indruk zijn dan bij een doodgewone vacature. Wil jij veel mensen bereiken met de video vacature? Kies er dan voor om dit te koppelen aan social media. Veel meer mensen ontvangen zo interessante informatie over je organisatie. Branding is nog nooit zo simpel geweest.

2. Groter bereik

Met behulp van een video en social media wordt het bereik van je vacature dus al meteen een stuk groter. Echter is het wel belangrijk dat je de juiste social mediakanalen inzet. Bedenk van tevoren goed welke sociale media jij wilt gebruiken. Het is natuurlijk wel zo belangrijk om de juiste mensen te bereiken. Via de meeste sociale media heb je ook de mogelijkheid om te filteren op bepaalde interesses. Zo zou je kunnen adverteren met het filmpje. Mocht je gefilterd hebben op de juiste doelgroep, dan is de kans zeer groot dat de sollicitaties binnen zullen stromen.

3. Beeld en geluid

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat beeld en geluid mensen eerder triggert om in actie te komen. Zo zou je met een goed filmpje ook mensen kunnen bereiken die niet actief op zoek zijn naar een baan. Denk bijvoorbeeld aan mensen die het niet erg meer naar hun zin hebben bij hun huidige werkgever. Met een goede video vacature kan je er dan voor zorgen dat deze mensen beginnen te twijfelen, wie weet solliciteren zij vervolgens wel. Zorg er echter wel voor dat het geluid goed aansluit bij het beeld, goede achtergrondmuziek is dan van cruciaal belang. Mocht jij nog op zoek zijn naar goede video vacatures, dan zijn er gelukkig genoeg mooie voorbeelden te vinden.