Skip links

Het Videotijdperk

Ergens na ‘millennials’ en ‘mindfulness’ vinden we een ander triggerend woord in het spectrum van zakelijke termen van 2018: Triggering. Hoewel het woord steeds vaker wordt gebruikt is het zeker niet iets nieuws. Al sinds het begin der tijden hebben ondernemers op allerlei manieren geprobeerd hun doelgroep te triggeren.

Online ging dat een tijdperk lang door teksten zoals columns en blogs, of met foto’s en ongemakkelijke memes. Af en toe komt een nieuw medium aanwaaien dat door bedrijven als aas ingezet zal worden om het gewenste doelgroep te triggeren, maar vaak blijven velen hangen in hun spiraal van achterhaalde technieken.

De trend

Vandaag de dag zien we dit terug bij veel ondernemingen die nog niet over zijn gestapt op de marketing tool van morgen: Video. In stijgende lijnen zien we hoe videografie het milieu heeft veranderd online. Een video app zoals Vine kwam als een sloopkogel binnen en Instagram speelde hierop in door van de ene dag op de andere een video functie te introduceren aan haar applicatie ergens in 2013. Facebook past zich ook aan op deze voordoende trend en sinds 2017 is het mogelijk om een video te plaatsen als cover.

Het succes

Deze verschuiving naar video is niet voor de mooi. Nou ja mooi, leuk en aardig kan het zeker zijn maar dat is niet de reden waarom de online- en zakelijke wereld overstapt naar video in plaats van tekst. In tegendeel tot bijvoorbeeld tekst bevat video meer emotionele lading, dit zorgt er voor dat het meer aantrekkelijk is om een video te aanschouwen dan een tekst door te lezen, ook onthouden we de content van een video sneller en voor een langere tijd.

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt deze theorieën, zo heb je met behulp van een video 53 keer meer kans om op de eerste pagina van Google terecht te komen en genereren video’s zo’n 50% van het mobiele internetverkeer.

Verandering

Veel bedrijven zijn bewust van deze pull factor en nemen deze kennis mee in hun advertising strategie. Zo stapt een groot deel al over naar het gebruik van video’s en vinden we steeds meer camera’s en lenzen in de Nederlandse kantoorruimte. De verschuiving is volop terug te zien in introducties die gedaan worden door middel van video om meer authentiek en vertrouwelijk te ogen tegenover klanten en partners.

Ik zeg altijd: Als een foto meer dan duizend woorden spreekt, dan spreekt een video meer dan duizend foto’s. En wanneer dit tot ons doordringt realiseren we waarom videografie de toekomst is. Laten we even om ons heen kijken. We zien steeds meer vloggers en steeds minder bloggers.

Leave a comment

Name*

Website

Comment